Telefon : 0 212 230 9009

Email: egitim@biymed.com.tr

Enflasyon Düzeltmesi Genel Tebliğ Taslağı

Enflasyon Düzeltmesi Genel Tebliğ Taslağı


Enflasyon Düzeltmesi Genel Tebliğ Taslağı

Okunma Sayısı 82

Enflasyon Düzeltmesi Genel Tebliğ Taslağı

Vergi Usul Kanunu`nun mükerrer 298. maddesinin (A) fıkrası ve geçici 33. maddesi gereğince 2023 hesap dönemi sonu ve sonrasındaki dönemler için enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak mali tabloların ve bu düzeltme işlemlerinin usul ve esaslarını belirleyen Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağı, Gelir İdaresi Başkanlığı`nın internet sitesinde yayımlandı.

Enflasyon Düzeltmesi Genel Tebliğ Taslağı kapsamı, Vergi Usul Kanunu`nun mükerrer 298. maddesinin (A) fıkrası ve geçici 33. maddesi gereğince 2023 hesap dönemi sonu ve sonrasındaki dönemler için enflasyon düzeltmesine tabi tutulacak mali tabloların ve düzeltme işlemlerinin usul ve esaslarını belirleyen Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağı olarak belirlenmiştir. Bu taslak, Gelir İdaresi Başkanlığı`nın internet sitesinde yayımlanmıştır.

İlgili idare tarafından yapılan açıklamada, taslağın geliştirilerek yayımlanmaya hazır hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü ve mevcut taslakta bulunan konuların geliştirilmesi, değiştirilmesi veya katkıda bulunulması için görüş ve önerilerin 3/11/2023 Cuma gününe kadar "VUK2@gelirler.gov.tr" e-posta adresine iletilmesi gerektiği duyuruldu.İlgili Tebliğ Taslağı metnine aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz. Enflasyon Muhasebesi Eğitimi hakkında bilgi almak ister misiniz? Enflasyon muhasebesi eğitimi içeriği için linke tıklayınız.